Bia
02.09.2013. – 28.01.2022.
U Spomengaj nam je stiglo dirljivo pismo kojim su se ljudi oprostili od svoje “pesice”.
Pročitajte ga…
ZASPALA JE NAŠA LJUBAV ZAUVIJEK
Pred mjesec dana napustila nas je naša druga velika ljubav, Bia. Naša Khali je po drugi puta ostala bez seke koju obožava.
Nakon što smo iznenada ostali bez naše ljubimice Tije i nakon što smo tragično ostali bez prilike da udomimo Yvi, Bia je došla u naš dom i postala dio naše obitelj.
Pred malo više od dvije godine, prvi puta smo ju upoznali u Đakovu. Ona i Khali odmah su kliknule, kao da su od malih nogu zajedno.
Od psa koji je lutao ulicama Đakova, u vrlo kratkom roku postala je savršen pas. Postala je velika maza i velika ljubav. Obožavala je vožnje i izlete, što smo često radili. Nije bilo važno kamo, samo da se vozi. Obožavala je biti u vodi i zaletavati se u nju. Šetnje nekoliko puta dnevno, bile su obvezne i samo bi se ustala i dala znak da je vrijeme da krenemo.
Ali, prokleti život odlučio je da bude drugačije. Pregled u kolovozu prošle godine pokazao je da su se pojavile metastaze na jetri. Vijesti su bile najgore moguće. Hemangiosarkom. Najgori i najagresivniji mogući, namjerio se na nju.
Bez obzira na slabe prognoze, odlučili smo se boriti za nju i pružiti joj šansu koju zaslužuje. I naša ljubav, naša lavica Bia, borila se svim snagama do zadnjeg trena, bila je veliki borac. Hrabro je i stoički podnosila sve kemoterapije, sve ubode injekcijama, sve infuzije, sve tablete. Sve je to naša lavica hrabro podnosila.
Unatoč svim naporima i njenoj borbenosti, prokleta bolest pobijedila je i našu želju i njezinu borbenost. Čudo se, na žalost, nije dogodilo.
Oprosti nam ljubavi što nismo uspjeli.
Ljubavi naša, zauvijek će u našim srcima živjeti slika kada Te Božena u Đakovu prvi puta ugledala i kada si pred nju izjurila s piroškom u ustima, sva vesela što si ju ukrala.
Zauvijek će u našim srcima ostati slike Tvojih uletavanja u vodu i kako se nisi dala izvući iz nje.
Zauvijek će u našim srcima ostati slike Tvoje glavice među našim nogama i Tvojih prevaljivanja na bok i dizanja prednje i stražnje šape da Te mazimo.
Zauvijek će u našim srcima ostati Tvoji dočeci, kada si nas dočekivala sa svojom najdražom igračkom u ustima.
Zauvijek će u našim srcima ostati tvoj čuperak crne dlakice na vratu.
Zauvijek će u našim srcima ostati svaki trenutak proveden s Tobom ljubavi.
Hvala Ti što si na naša lica vratila izgubljeni osmijeh, a u naša srca radost nakon što smo izgubili Tiju i nismo uspjeli udomiti Yvi.
Iznad svega, hvala Ti za podarenu ljubav.
Na naša lica i u naša srca ponovno se vraćaju tuga i bol. Tuga i bol za savršenim psom, psom koji je od lutalice postao savršeni član obitelji, član kakvog bi svatko poželio, skroman i nezahtjevan.
Trči sada ljubavi naša nebeskim prostranstvima. Pozdravi nam Tiju i Yvi i igraj se s njima. Naše ste tri zvjezdice i anđeli.
Hvala Ti ljubavi za svaki nezaboravan trenutak. Bila nam je čast i privilegija biti dio Tvog života i biti Tvojim skrbnicima.
Zauvijek živiš u našim srcima, uvijek vjerna nikad zaboravljena.
Vole Te Tvoji seka Khali, Božena i Gox
Bia
02.09.2013. – 28.01.2022.